Vad är nytt i dag...

Nu är vi på Tvärssan

I gamla missionshuset i Tväråbäck har jag mitt ullparadis. Här finns det möjligheter att utveckla vad du vill med ull.

Är du intresserad av textilt hantverk och att fika gott  så har du en unik möjlighet här. Gör ett besök på Tvärssan.

Om ni är många som vill komma så ring och boka ett besök. jag berättar gärna om spinnrocksmuseet och Tvärsan och min passion för ull. 

 

Silversländan

Nu finns den åter i lager, min poppulära silverslända. Väger endast 19g och är så fin att spinna tunnt på. 

Sarisilke i regnbågens alla färger.

Nu blir det att packa upp detta och lägga ut det på silkesidan. Jag provade genast att spinna av bara silken. Jag tycker det blev läckert. Ska nog leka lite mera.

spunnet 100% sarisilke

GOTT NYTT ÅR

Tack alla fantastiska spinnarentusiaster för det gågna året. Jag startade hemsidan i januari 2013 och har i dag haft mer än 82000  besök på min hemsida, helt otroligt.

Jag hopas att 2014 ska bli ännu intressantare för oss alla.

Jag har lite nyheter på gång i sortimentet. Mera silke kommer från Indien inom kort, Louet har kommit med en blendingboard och nya modeller av spinnrockar. S80 Olivia har jag nu hemma och provspinner. Hon käns fantastiskt välbalanserad.  Woolpicker låda har jag ochså på väg in. Så håll koll på nyheterna

En god fortsättning på det nya året.

Blending board.

Nu har jag köpt in kardmattor till att gör egna blendingboard. Jag har gått och fundera på en länge, med tyckte att dom färdiga var så dyra. Nu blev det billigare och kul att få göra den själv.

Louet har dessutom kommit med en färdigblendingbord i sitt sortiment för 2014.

Så här ser kardmattan ut.
Beskrivning
Jag monterade min på en gammal skärbräda.
Beskrivning
Det är otroligt roligt att blanda färger och spinna dessa rullar "rolags"
Beskrivning

Busiga fibrer

Nu har dom kommit...  fiberlasset som får mig att känna mig lite galen. En hel lastbil med släp full med spinnfibrer av olika slag, Det anlände på kvällen den 17/9 och med mycket hjälp från nära och kära så lastades det av i mörkret.. Jag måste erkänna att jag inte hade en aning om vad och hur det var.

Fiberbalar på 400kg

Bal efter bal lastadess in i stallet och varge säck som öppnadess var en överraskning. Det flesta blev man glad av. Mjuka fina fibrer av okänd härstamning. Akryl, viskos ullblandning och lump. Allt möjligt som gjorts garn av på kilafors spinneri.  Jag kommer att presentera dem eftersom. Kolla in sidan med konstfibrer.

Vad är Sarisilke

Nu har jag fått hem sarisilke från indien. Det är återandvända trådiga fibrer från saris. 100% ren silke. En trevlig bekanskap och man känner sig så nyttig när man jobbar med återbruk. Den går att blanda med andra fibrer och att spinna som den är.

Blandning med sarisilke

Nu har jag kardat och spunnit. Jag kan bara konstatera att jag kunde varit mera frikostig på silken. Men jag blev nöjd endå, det blev otrolgt mjukt. Blandade med gottlandsull som jag färgat svart.

Gotlansgarn med sarisilke

Endast 10% och det gör sig så bra. Gotlandsullen blir fantastiskt fint när det färgas svart.

För hobbyfärgning

Nu har jag köpt in en ny produkt. Koolaid är egentligen en dricka som dom säljer i USA men den inehåller så mycke färg att den är utmärkt att färga ull med. En kul upplevelse då det i stället för attlukta blöt ull i köket doftar gott av hallomsaft. Färgerna kan blandas emellan varandra.

EN redig ullkittel.

Nu har det blivit dags att göra något åt saken... alla kastrullerna har gjort sitt så jag köpte en ny för att kunna färga. Det blev en kittel från Nima AB på 29 L. Å nu kan jag köra igång och färga igen.

Finull i mängder.

Inspirationer flödar och jag passar på att sortera finull-lamm som ska färgas.Ullen är fantastisk mjuk och långvuxen. Har en ide om att spinna mellerat finull tjockare, med en tråd svart tunn mohair för att göra så kallat pärlgarn, även frestad att spinna " thick and thinn". Även denna ull finns nu till salu.

Rubrik

Det blev ett "thick and thinn" garn med stödgarn som var färdigspunnet..

Mohair

Regn och dis och en massa blåst, då går man ner i källaren och färgar ull och garn. jag har rensat mohair i flera dagar och nu har det blivit färgat. Höstfärger (kanske för att dom är varma) och grön/blått, vitt och svart föratt leka med kontraster. Det ska nu bara torka så kommer jag att lägga ut det i butiken.

Påskens färger inspirerar

Nu kommer våren med stormsteg och jag har färgat lite ull.

Jag inspireras av ljuset som kommer och väcker oss till liv. All denna kreativitet hjälper mig varge dag att stå ut med min värk och kroppen som inte vill som jag.

Men ullen och färgerna gör mig glad.

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Stina Rudh | Svar 12.12.2016 13:32

Vad har du för mått på kardmattor?

Agneta Axelsson | Svar 09.02.2015 19:41

Jättemysigt här inne 😎😊💐

Mari-AnneLöfqvist | Svar 23.09.2013 11:04

Oj va mycket härligt på denna sida blir helt sjuk av avund.
:) Mari-anne Löfqvist

jenny | Svar 07.08.2013 13:52

åå vad sugen man blir att åk och kolla hur du har de.:)

Kia 12.08.2013 21:47

Till oss är man alltid välkommen

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

31.08 | 08:37

Hej
Skall bygga en motoriserad kardmaskin till min dotter. Kanske marknadsföra den. Vill du vara med och utveckla din drömmaskin? Ring 0707-261933 Thorbjörn

...
08.07 | 20:56

Har ni öppet nästa vecka ?

...
30.03 | 20:52

Hej Kia! Kan du skicka mig din mailadress så jag kan vidarebefordra anteckningar från senaste mötet för Kulturrundan Två Älvar. Mvh Ulrika Åkesdotter

...
09.03 | 14:18

Spinna med slända vilken rekommenderar du för en nybörjare, var kan man köpa sådan slända ???

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS